Met StreamServe hebben we een kwaliteitsslag gemaakt in onze dienstverlening

Peter de Monyé
Directeur Information Technology | Banque Artesia

Banque Artesia maakt nu bijna 10 jaar gebruik van StreamServe. Bijna alle documenten naar buiten toe worden op dit moment via dit communicatieplatform verzonden. In totaal gaat het om zo’n veertig verschillende documenten die in de talen Nederlands, Engels en Frans kunnen worden opgesteld.

Correspondentie á la carte

Banque Artesia Nederland, tegenwoordig onderdeel van GE, richt zich op de vermogende particulieren en de middelgrote ondernemingen met een internationale oriëntatie. De persoonlijke en toegewijde aanpak vormt een belangrijk handelskenmerk van Banque Artesia.
Om haar cliëntèle service op maat te bieden, stelt de bank hoge eisen aan de achterliggende IT-infrastructuur. Service en advies zijn altijd op maat. Met StreamServe kan Banque Artesia ook de correspondentie met haar relaties beter afstemmen op de persoonlijke voorkeuren van de afzonderlijke klant.

Eenvoudige duplicatie documenten

Als haar klanten in de toekomst de voorkeur geven aan digitale communicatie, kan Banque Artesia met StreamServe de efficiency nog verder verhogen. Remco Sterkenburg, Medewerker Systeembeheer & Rekencentrum benadrukt dat de voordelen zich ook uiten op andere terreinen: “Op het moment dat wij voor een klant een cheque opstellen, geeft Midas het bedrag in cijfers door, maar met StreamServe kan Banque Artesia het bedrag ook in letters op de cheque printen. Daardoor wordt fraude bemoeilijkt, want cijfers kun je gemakkelijker aanpassen dan letters. ”Tot slot maakt Banque Artesia dankbaar gebruik van de RePrint-module van StreamServe. Alle cliëntcorrespondentie slaan we op in een digitaal archief waardoor alle documentoutput eenvoudig kan worden gedupliceerd. Wanneer er een herdruk plaatsvindt uit RePrint, verschijnt automatisch de tekst ‘duplicaat’ op het document.

Fondsberichten per SMS

Ook andere functionaliteiten van StreamServe hebben de belangstelling gewekt van
Peter de Monyé. Vooral het verzenden van informatie via SMS vindt hij interessant. “Het zou toch mooi zijn als wij onze klanten via een SMS direct kunnen waarschuwen op het moment dat er een verandering in één van hun fondsen plaatsvindt. Zo kunnen zij altijd direct inspelen op de ontwikkelingen op de beurs. Deze mogelijkheid gaan wij daarom zeker uitbouwen, evenals andere digitale verzendopties. Bijvoorbeeld het verzenden van een dagafschrift per e-mail, als een klant dat wenst, bijvoorbeeld omdat hij in het buitenland verblijft. Banque Artesia kan met StreamServe snel inspelen op de toekomstige wensen en eisen van klanten. Met StreamServe realiseren we feitelijk voor onze klanten een serviceverhoging en voor onszelf kwaliteitswinst.”